Articole
Linux in scoli
Linuxul reprezintă de foarte mult timp una din alternativele gratuite ale sistemului de operare Windows... Mai mult
Microsoft isi anunta suportul pentru Linux
Printr-un contract ce face referire la brevete, Microsoft si Novell se angajeaza sa nu se dea in judecata din cauza anumitor brevete software... Mai mult
parlamentarii romani refuza proiectul olpc
Cred că este vorba
în primul rând de interese la
Ministerul Comunicaţiilor. Iar faptul ca ministrul a promis companiilor
INTEL şi Microsoft... Mai mult
starea gaming-ului din linux la ora actuala
Bine, bine – dar ce se întâmplă cu noi, utilizatorii Linux? Cei cu Windows dispun de 90% din titlurile
apărute pe piaţa comercială a gaming-ului, nici OS X nu stă rău laacest capitol, dar cum rămâne cu
noi?... Mai mult
Tehnologiile mobile nu sunt un pericol pentru sanatate
Telefoanele mobile, sistemele de inchidere centralizata ale autoturismelor,solutiile de acces radio de tip Wi-Fi, antenele de emisie ale statiilor de radio...Mai mult
Microunde
Tehnologiile mobile nu sunt un pericol pentru sanatate
MCTI a lansat broşura "Comunicaţiile mobile şi sănătatea", pentru informarea corectă şi obiectivă a populaţiei în ce priveşte influenţa câmpurilor de radiofrecvenţă generate de tehnologiile mobile asupra sănătăţii.
Telefoanele mobile, sistemele de închidere centralizată ale autoturismelor, soluţiile de acces radio de tip Wi-Fi, antenele de emisie ale staţiilor de radio şi televiziune sunt doar câteva dintre echipamentele mobile care ne înconjoară zi de zi şi care generează câmpuri electromagnetice de radiofrecvenţă. Odată cu perfecţionarea tehnologiilor mobile şi cu răspândirea lor la scară largă, au apărut şi preocupări cu privire la posibilele efecte ale acestor câmpuri asupra sănătăţii oamenilor.
Pentru a răspunde acestor preocupări şi pentru a evita crearea unei stări de disconfort în rândul populaţiei, MCTI a redactat broşura "Comunicaţiile mobile şi sănătatea". Broşura tratează cu precădere problema câmpurilor electromagnetice generate de telefoanele mobile şi de staţiile de bază ale reţelelor mobile, întrucât din ce în ce mai multe persoane folosesc serviciile oferite de telefonia mobilă, iar specialiştii MCTI au dorit să ofere informaţii actualizate şi obiective cu privire la acest subiect.
Rezultatele studiilor ştiinţifice efectuate până în prezent arată că nu există dovezi ştiinţifice concludente care să demonstreze existenţa unor efecte adverse ale acestora asupra sănătăţii în urma expunerii la câmpuri electromagnetice de radiofrecvenţă. Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii "în prezent nu există dovezi care să confirme existenţa unor consecinţe ale expunerii la câmpuri electromagnetice de nivel scăzut asupra sănătăţii".
În broşură veţi găsi definiţii explicite ale câmpului electromagentic de radiofrecvenţă, informaţii despre sursele acestuia, precum şi despre normele naţionale privind nivelurile de expunere la câmpurile electromagnetice. De asemenea, sunt prezentate rezultatele cercetărilor efectuate de organisme interne şi internaţionale abilitate, în ceea ce priveşte posibilele efecte asupra sănătăţii provocate de expunerea la câmpurile de radiofrecvenţă, precum şi modul în care puteţi solicita mai multe informaţii despre acest subiect.
Forma electronică a broşurii poate fi accesată la adresa www.mcti.ro, rubrica "Comunicare", secţiunea "Informare Publică".
subiecte
- ISTORIA LINUX
- COMENZI LINUX
- COMPONENTE LINUX
- PRINCIPALELE DIRECTOARE
- FAT32 SI NTFS IN LINUX
- TOTUL DESPRE KERNEL
- STRUCTURA DATELOR
- EMULATORUL WINE
- COMUNITATIILE OPEN-SOURCE DIN ROMANIA
- GRATUIT? SAU NU?
- DREAMLINUX
- CE ESTE UBUNTU?
- L I N K S