bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online Pe HaiSaRadem.ro vei gasi bancuri, glume, imagini, video, fun, bancuri online, bancuri tari, imagini haioase, videoclipuri haioase, distractie online. Nu ne crede pe cuvant, intra pe HaiSaRadem.ro ca sa te convingi.

Articole

Linux in scoli

Linuxul reprezintă de foarte mult timp una din alternativele gratuite ale sistemului de operare Windows... Mai mult

Microsoft isi anunta suportul pentru Linux

Printr-un contract ce face referire la brevete, Microsoft si Novell se angajeaza sa nu se dea in judecata din cauza anumitor brevete software... Mai mult

parlamentarii romani refuza proiectul olpc

Cred că este vorba
în primul rând de interese la
Ministerul Comunicaţiilor. Iar faptul ca ministrul a promis companiilor
INTEL şi Microsoft... Mai mult

starea gaming-ului din linux la ora actuala

Bine, bine – dar ce se întâmplă cu noi, utilizatorii Linux? Cei cu Windows dispun de 90% din titlurile
apărute pe piaţa comercială a gaming-ului, nici OS X nu stă rău laacest capitol, dar cum rămâne cu
noi?... Mai mult

Tehnologiile mobile nu sunt un pericol pentru sanatate

Telefoanele mobile, sistemele de inchidere centralizata ale autoturismelor,solutiile de acces radio de tip Wi-Fi, antenele de emisie ale statiilor de radio...Mai mult

 

linux in scoli

Linuxul reprezintă de foarte mult timp una din alternativele gratuite ale sistemului de operare Windows de la Microsoft numai prin faptul că este capabil să ruleze o serie de alternative gratuite ale programelor de pe platforma Win32, el însuşi fiind gratuit.

linsch

Dezvoltarea acestui sistem de operare a început să prindă contur în ultimul timp şi datorită implicării cât mai multor oameni şi firme ( printre care Novell, Canonical,etc) care la rândul lor au început să vadă potenţialul Linuxului, astfel încât în scurt timp sistemul de operare a început sa fie folosit în firme specializate (Pixar Animation Studios, studioul care a produs Monster Inc, Ice age, Disney şi Dreamworks), de guverne care au adoptat folosirea acestuia în instituţiile sale, de ex. Franţa, Mexic şi o serie de şcoli din lume ( Mall School in Richmond, majoritatea şcolilor din Japonia).
Sistemul de operare Linux numără în prezent peste 400 de distribuţii, fiecare dintre ele implementând o nouă idee, un nou „aproach” pentru ca acest sistem de operare să sfârţească cât mai curând pe desktopurile end-userului.

2. Alternative şi idei pentru folosirea linuxului în şcoli

De ce am folosi linuxul în scoli şi cu ce scop, pentru ce, ce ne-ar putea oferi în plus?
În primul rând majoritatea şcolilor din România se confruntă cu o serie de cheltuieli care fac ca bugetul local al acestora să se diminueze, deci ar însemna mai puţini bani cheltuiţi pentru achiziţionarea unor sisteme cu aceeaşi configuraţie dar făra un sistem de operare plătit ( în cifre un sistem de operare Windows XP Professional ajunge la 110 Euro, plus o suita Office care ajunge la 440 Euro, in total 550 de Euro cheltuiţi numai ca un singur calculator din instituţie să fie folosit).

Întotdeauna banii sunt un argument convingător, dar nu de e de ajuns. Un alt beneficiu al acestui sistem de operare este că se pot reutiliza calculatoarele vechi (acestea pot fi calculatoare 486,586 care apartin unor laboratoare vechi din şcoli sau care provin din donaţii). Cum pot fi acestea reconditionate, foarte simplu, datorita unui proiect open source numit LTSP – Linux Terminal Server Project, care presupune ca staţiile de lucru pot rula sistemul de operare de pe un singur server , acestea putând să nu aiba nici măcar un harddisk intern, toate resursele folosite sunt cele ale serverului, astfel existând un mai bun menegement al resurselor unui laborator şi un mai bun control a ceea ce se întâmplă pe calculatoare.
Sistemul de operare ca sistemul de operare dar ce facem cu celelalte programe de care avem nevoie într-o şcoală? Exact ce am făcut si până acum, căutam alternative gratuite:
pentru Microsoft Office, alternativa cea mai viabila este Open Office, suportă formate .doc, .xls precum si prezentări realizate în Powerpoint. - http://www.openoffice.org

pentru programare în Pascal, exista FreePascal - http://www.freepascal.org
pentru programarea in C#, există Mono http://www.mono-project.com/

linsch

Aici sunt trecute o serie de alternative gratuite ale programelor proprietare cele mai folosite in scoli, dar, există si un mod de a rula aplicatii proprietare sub linux, alternativa este un program numit Wine, care are capacitatea de a rula o serie de executabile sub linux, in mare parte programe, dar şi jocuri, dezvoltarea lui incepand cu cel puţin 10 ani în urmă. O mare parte dintre programele cunoscute care rulează sub windows putând fi rulate şi sub linux cu ajutorul acestui program( de exemplu Microsoft Office toate versiunile, etc ).

Dar implementarea linuxului în şcoli nu se poate opri doar la partea desktop, existând posibilitatea ca acesta să fie folosit pentru un server de mail, un server de messagerie instantă locala, stocarea de fisiere pe un server local cu drepturi de citire, scriere sau vizualizare pe bază de parolă, astfel asigurându-se securitatea datelor, şi o serie de alte întrebuinţări.

 

subiecte